نصب داکت اسپلیت از مهم ترین قسمت های نگهداری و استفاده از این سیستم تهویه مطبوع میباشد ، و ما بارها از شما مصرف کنندگان عزیز تقاضا داشته ایم که در نصب داکت اسپلیت خود با نصابان با سابقه همکاری داشته باشید ، چرا که نصب داکت اسپلیت تاثیر زیادی در طول عمر و نحوه عملکرد آن دارد.
یکی از مهمترین مراحل نصب انواع سیستمهای تهویه مطبوع، هواگیری آنها در زمان نصب و راهاندازی میباشد. داکت اسپلیتها یکی از متداولترین سیستمهای تهویه مطبوع میباشند که در ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری به منظور تامین هوای مطلوب مورد استفاده قرار میگیرند.داکت اسپلیت به دلیل به دلیل داشتن راندمان بالا و در عین حال مصرف کم انرژی محبوبیت زیادی یافتهاند اما نصب و راهاندازی این سیستمها اصول مختص به خود را دارد تا بتوان به بیشترین عملکرد آنها دست یافت. یکی از این اصول هواگیری داکت اسپلیت میباشد که در ادامه در ارتباط با آموزش آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
در این مقاله قصد داریم به یکی از نکات مهم در استفاده از داکت اسپلیت بپردازیم و به شما نحوه هواگیری داکت اسپلیت را آموزش دهیم.با تهران سرویس همراه باشید.
داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت به نوعی از سیستمهای سرمایشی گرمایشی گفته میشود که از نظر سرمایشی مانند کولر گازی (اسپلیت) کار میکند و از نظر گرمایشی به صورت کاملا متفاوت عملی میکند و آبی که از طریق موتور خانه یا پکیج گرم میشود درون آن جریان پیدا میکند و باعث گرم شدن آن میشود که قبل از راه اندازی برای فصل زمستان هوا گیری داکت اسپلیت باید انجام شود.
داکت اسپلیتها از دو قسمت درونی (هوا ساز) و بیرونی (کندانسور) تشکیل میشوند که قسمت هوا ساز آن درون سقف کاذب قرار گرفته و از آن برای سایر اتاقها و مکانهای دیگر کانال کشی میکنند.
مطالعه کامل مقاله داکت اسپلیت چیست؟و چه کاربردی دارد ؟
زمان هواگیری داکت اسپلیت:
هواگیری باید همیشه قبل از شروع سرد شدن هوا و احساس نیاز برای گرم کردن فضای داخل انجام شود. همانطور که در بالا بیان شد، داکت اسپلیت برای گرم کردن محیط از آب گرم استفاده میکند و به دلیل وجود هوا در کویل آب گرم، هواگیری ضروری است.
مراحل هواگیری داکت اسپلیت:
- قبل از هر کاری، اتصال لوله ها را به دقت بررسی کنید.
- سوپاپ شیر 3 یا 2 طرفه (سمت مایع) را در حدود 90 درجه در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید. به این ترتیب، مقداری گاز وارد واحد خارجی می شود.
- پس از 10 ثانیه، سوپاپ را مجددا به وضعیت بسته بازگردانید. توجه داشته باشید که برای باز و بسته کردن شیر، حتما باید از آچار شش گوش استفاده کنید.
- در این مرحله ی هواگیری داکت اسپلیت ، باید نشتی گاز را چک کنید. در صورت وجود نشتی، حتما با کمک تکنسین های تعمیر اسپلیت آن را برطرف کنید.
- حالا باید هوا را از داخل سیستم تخلیه کنید و سوپاپ سه طرفه سمت مایع را در وضعیت باز قرار دهید.
- درپوش سوپاپ سه طرفه (سمت گاز) را بردارید.
- پین مرکزی سوپاپ را با استفاده از آچار شش گوش فشار دهید و هوا را به مدت سه ثانیه تخلیه کنید.
- پس از یک دقیقه، مرحله قبل را سه بار دیگر انجام دهید.
- در ادامه ی مراحل هواگیری داکت اسپلیت ، مهره ورودی سرویس را با آچار سفت کنید.
- شیر سه طرفه را در وضعیت عقب قرار دهید.
- حالا مهره شیر هواگیری شیر های سه طرفه را سفت کنید.
برای مطالعه مقاله علت نشت آب از داکت اسپلیت اینجا کلیک کنید.
انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت:
۱- شیر هواگیری دستی:
شیر هواگیری دستی به عنوان نمونهای از شیر هواگیری داکت اسپلیت در دو مدل ولومی و بدون ولوم طراحی و تولید می شود. شیرهای هواگیری ولومی بدون نیاز به ابزار خاصی، برای خارج کردن هوای اضافی باز و بسته میشوند.
باز و بسته کردن مدل دیگر با ابزارهایی مانند پیچ گوشتی صورت می گیرد. در این میان، شیرهای ولومی به علت کاربری راحت و آسان، مطلوب و تر و بهینه تر می باشند.
۲- شیر هواگیری اتوماتیک:
شیر هواگیری اتوماتیک غالبا در مدل های جدید و پیشرفته داکت اسپلیت طراحی و تعبیه می گردد. فرآیند و مکانیزم تخلیه و خارج ساختن هوای اضافی، توسط این مدل شیر هواگیری به صورت کاملا خودکار و اتوماتیک انجام می گیرد. در محفظه داخلی این مدل یک شناور مخصوص تعبیه شده است.
در مواقع تجمع گاز و هوا در لولهها، شناور شیر هواگیری خودکار کنار رفته که این امر منجر به خارج شدن هوای اضافی از لوله ها می شود. پس از تخلیه کامل هوا، شناور شیر بار دیگر به وضعیت اولیه خود باز می گردد.
ناگفته نماند که شیر هواگیری داکت اسپلیت از بخش های مهم و حائز اهمیت این دستگاه به شمار می رود. وجود این قطعه علاوه بر ارتقا و بهبود عملکرد سیستم، از بروز بسیاری مشکلات و ایرادات احتمالی نظیر خرابی پمپ ها و پوسیدگی و خوردگی لوله ها، به نحو مطلوب جلوگیری می کند.
برای مطالعه مقاله داکت اسپلیت چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟ اینجا کلیک کنید.
ابزارهای لازم برای هواگیری داکت اسپلیت:
در این قسمت ابتدا ابزارهای لازم برای هواگیری داکت اسپلیت را شرح میدهیم.
- آچار فرانسه
- آچار شش گوش
- نشت یاب
دلایل هواگیری داکت اسپلیت:
هواگیری Ducted Split به منظور دستیابی به عملکرد بهتر و بهینهتر انجام میگیرد. ضرورت انجام هواگیری، تغییر وضعیت دستگاه در مقطعی از سال از حالت سرمایش به گرمایش و بالعکس میباشد. با چنین کاری تخلیه هوا و رطوبت باقی مانده درون لولههای متصل به یکدیگر و به پنل داخلی، انجام میگردد.
وجود هوا درون کویل آب گرم Ducted Split، یکی از شایعترین مشکلاتی است که در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد میکند. در صورتی که هواگیری داکت اسپلیت به موقع انجام نشود، فرایند گرمایش دستگاه با مشکل مواجه شده و قادر به استفاده از حداکثر ظرفیت خود نخواهد بود. به علاوه یکی از دلایلی که مانع روشن شدن داکتاسپلیت میشود، به عدم هواگیری مربوط است.
نکات مهم در هنگام هواگیری داکت اسپلیت:
- در فصل زمستان تنها در صورتی میتوان از گرمایش داکت اسپلیت بهره برد که هوا گیری کردن داکت اسپلیت به درستی انجام شده باشد.
- اگر هوا درون لوله و اتصالات دستگاه داکت اسپلیت باشد، جریان آب به خوبی در مدار برقرار نمیشود.
- با توجه به اینکه دستگاه داکت اسپلیت از انرژی برق جهت راه انداختن کمپرسور استفاده میکند، باید در هنگام هواگیری برق دستگاه را قطع کنید.
- استفاده از دستکش ایمنی و ابزار مناسب جان شما را از خطرات احتمالی حفظ میکند و مانع از آسیب رساندن به دستگاه میشود.
- در هنگام هواگیری داکت اسپلیت توجه داشته باشید که آب خروجی بسیار داغ است زیرا یا از موتورخانه و یا از پکیج فراهم میشود، به همین دلیل فاصله مناسب را حفظ کنید تا دچار سوختگی نشوید.
- اگر هواگیری به درستی انجام شود ولی در عین حال داکت اسپلیت گرمایش خوبی نداشته باشد، باید پکیج و ورودی آب داغ از موتورخانه بررسی شود.
چرا تعمیرکار داکت اسپلیت خود را باید از تهران سرویس سفارش دهید:
۱ – دارای تکنسین های با سابقه کاری حداقل ۷ سال و مختص تعمیر داکت اسپلیت
۲ – تکنسین های دوره دیده و آشنا به زبان
۳ – سعی در تعمیر قطعات و اجتناب از تعویض آن
۴ – حداقل زمان برای حاضر شدن در منزل و شرکت شما منطبق بر وقت تعیین شده شما
۵ – تعمیر با نرخ مصوب اتحادیه و نهادهای نظارتی
۶ – ضمانت نامه و گارانتی قطعات از شش تا ۳۶ ماه
۷ – استفاده از قطعات درجه یک و قطعات فابریکی و اورجینال
۸ – سرویس دهی به طور شبانه روزی، حتی در تعطیلات رسمی و جمعه ها
9-دارای نماد اطمینان از وزارت صنعت معدن و تجارت
10-بالاترین رضایت مردمی
سلام. حدود سه سال است که از اسپیلت برای گرمایش واحد استفاده می کنیم. الان دو سال است که هنگام باز کردن شیر پکیج مربوط به آب گرم اسپیلت صدای تیک تیک مثل قطره آب یا تیک تیک ساعت از اطراف اسپیلت می آید که بخصوص در شب آزار دهنده است. لطفاً راهنمایی بفرمایید که مشکل از کجاست.ضمنا در صورت بستن شیر مربوط به آب داغ پکیج صدای مذکور قطع می شود. ممنون از راهنمایی شما
سلام دوست محترم دستگاه شما باید توسط تکنسین بررسی شود ولی احتمال وجود هوا در سیستم زیاد است.